Yaşam

Hatay’da enkazdan çıkarılan Sude’den bir haber yok.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Ürgenpaşa Mahallesi’ndeki Taşır Apartmanı yıkıldı.

2 katlı binanın zemin katında oturan 3 çocuk annesi Yasemin, eşi Mehmet Nasif, üniversite öğrencisi 19 yaşındaki kızları Sude Lal, 10’uncu sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Nisa ve 7 İlkokul 1. sınıf öğrencisi Beren Öcal enkaz altında kaldı.

Öcal ailesi enkazdan 33 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı.

Öçal çifti ve 2 kızı, önce Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi’ne ardından Adana Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.

Büyük kızlarından haber alamadılar

Çift ve 2 kızları 18 günlük tedavinin ardından taburcu edilirken enkazdan çıkarılan büyük kızları Sude Lal Öcal’dan bir daha haber alınamadı.

“Enkazdan ilk Sude çıkarıldı”

Enkazda kaldıkları süre boyunca büyük bir korku yaşadıklarını belirten Yasemin Öcal, şunları söyledi:

Sude enkaz altında nefes alamadığını söyledi. Panik atak da vardı. Bu yüzden önce kötü durumda olduğunu düşündüğüm Sude’yi çıkarmalarını istedim. Önce Sude, ardından Nisa, ardından Beren enkazdan çıkarıldı. Benim sıram. Parmaklarım ve kolum enkazın içinde kaldı. Beni de çıkarmayı başardılar. İlk gördüğüm şey; gökyüzü oldu. Hemen çocuklarımı sordum, gösterdiler. Ambulansla hastaneye götürmelerini istedim. Ancak ambulanslarla hastaneye götürüleceğimizi söylediler.

“Bir an önce bulunmasını istiyoruz”

Kızları Nisa ve Beren ile birlikte götürüldükleri Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi’nden Adana Şehir Hastanesi’ne sevk edildiklerini daha sonra büyük kızları Sude Lal’e bir daha ulaşamadıklarını söyleyen Öcal, şu ifadeleri kullandı:

Enkazdan çıkarıldıktan sonra müdahale eden sağlık ekiplerine ulaştık; Sude’yi sorduk. Enkazdan çıkarılmasının ardından ambulansa kaldırılan Sude’nin iki kez kalbini durdurduğu ve kalp masajının ardından hayata geri döndüğü söylendi. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi’ne kadar herhangi bir sağlık sorunu yaşamadığı da belirtildi. Ancak kızımın akıbeti şu anda bilinmiyor. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi’nden nereye sevk edildiğini bilmiyoruz. Sude’den günlerdir haber alamadık. Kızımızın bir an önce bulunmasını istiyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu