Kızılay’dan çadır açıklaması
Türk Kızılayı’ndan açıklama geldi.
Yapılan açıklamada, örgütün 155 yıllık bir pürüzsüzlük hareketi olduğuna dikkat çekilerek, 2022 yılında 45 milyondan fazla kişiye yardım yapıldığı belirtildi.
Kızılay’ın bağışçı ve iştiraklerinden aldığı takviyelerle ayakta durduğu da kaydedildi. Açıklamada, insani yardım faaliyetlerinde ekonomik dalgalanmalardan etkilenmemek ve kesintiye uğramamak için Kızılay Derneği’ne bağlı Kızılay Yatırım İşletmeleri’nin kurulduğuna da değinildi.
Açıklama şöyle devam etti:
KIZILAY ÇADIR A.Ş. SORUMLULUKLARI
Kızılay Çadır-Tekstil İşletmesi; Kızılay Türk Afet Müdahale Planı kapsamında “Barınmaya Destek” fonksiyonu kapsamında çadır depolarda tutulan çadır stoklarının eksiksiz tutulmasından sorumludur.
Ülkemizde ve dünyada çadır talep eden kurum ve kuruluşlar için çadır üretimi yapmaktadır. Bunların ortasında BM kuruluşları, AFAD, bakanlıklar ve STK’lar var.
Çadır-Tekstil İşletmesi bu süreçte elde ettiği tüm girdileri Kızılay Derneği’ne aktarmakta ve bu girdiler insani yardım çalışmalarında kullanılmaktadır.
KIZILAY YEMEKLERİ FİYAT OLMADAN SAHİPLERİNE TESLİM EDİYOR
Kızılay Lojistik İşletmesi; afet, insani yardım ve savaş lojistiği alanlarında uzmanlaşmış uluslararası insani yardım branşındaki en büyük lojistik şirketlerinden biridir.
Kızılay Lojistik İşletmesi; Çadır-Tekstil İşletmesinde olduğu gibi Kızılay’ın saha operasyonlarını yürütmek ve Kızılay’ın ihtiyacı doğrultusunda besin maddelerini temin etmek birincil derecede sorumludur. Lojistik çalışmalarıyla da talep edenlere hizmet vermektedir. BM, STK vb. kuruluşlara hazır gıda, kuru gıda, hijyen seti, mutfak seti gibi insani yardım malzemeleri gönderilmektedir.
Kızılay Derneği, toplanan bağışlar ve bağlı kuruluşlardan gelen girdiler ile gıda kolileri, seyyar mutfaklarda veya Kızılay aşevlerinde pişirilen sıcak yemekler ve afetler için ayrı ayrı temin edilen gıda ürünleri vb. bunlardan etkilenen vatandaşlarımıza ücretsiz beslenme imkanı sunmaktadır. durumlar.
Kızılay Lojistik İşletmesi’nin elde ettiği tüm girdiler Kızılay Derneği’ne aktarılmakta ve bu girdi yine insani yardım faaliyetlerinde kullanılmaktadır.
KIZILAY İLK ANDAN İTİBAREN SAHADA
Kızılay, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında kendisine yüklenen sorumlulukları yerine getirmek için var gücüyle çalışmaktadır.
Deprem kapsamında toplanan bağışlar ve yukarıda belirtilen iştiraklerden elde edilen gelirler; depremzedelerimizi ve onların geçici/kalıcı (kısa, orta ve uzun vadeli) ihtiyaçları konusunda bilinçlendirmek; Ayrıca afet bölgelerinin rehabilitasyonunda da kullanılmaktadır.
Tüm yardımlar Kızılay Derneği tarafından ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak ulaştırılmaktadır.
5 bin Kızılay ve 10 il, 65 ilçe ve 834 noktada paydaşları ile yaklaşık 2,5 milyon vatandaşa üç öğün yemek ücretsiz yemek hizmeti veriyor.
KIZILAY KAN ESERLERİ SATMAZ
Türkiye’de kan bankacılığı ve transfüzyon tıbbı uygulamaları konusunda tek yetkili merci Sağlık Bakanlığı’dır. Kan bankacılığı Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen usul ve esaslara göre yapılmaktadır.
Geçtiğimiz yıllarda hastane önlerinde yaşanan vahim örneklerin ardından 2005 yılında Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde İnançlı Kan Temini Projesi hayata geçirildi. Bu proje ile o tarihten itibaren vatandaşlar ile kan bankaları arasındaki tüm nakit bağlantıları kesilmiş, kan temini ve kan tahlili yapma görevi Kızılay’a verilmiş ve bu sürece ilişkin tüm işletme giderleri SGK’ya bırakılmıştır. Kurum.
Hastaneler, talep ettikleri her kan veya kan bileşeni için SUT’de belirlenen tedarik süreci maliyetini (çalışan, laboratuvar, kan torbaları, soğuk zincir vb.) ay sonunda Kızılay’a öder ve ardından kendi masraflarını ekler. bu ödemeyi SGK’ya fatura eder. . Dolayısıyla tüm sürecin maliyetini devletimiz karşılıyor. Haberde bahsi geçen faturalandırma işlemleri tamamen hastanelerin tüzel kişiliğinin nitelikleri ve hizmet alımı esaslarının detaylarından oluşmaktadır. Bunu tüm kamuoyu ve özellikle medya mensupları bilmesine rağmen Kızılay’ın topladığı kanları hastanelere satması tamamen iftira ve iftiraya dayalı bir yaklaşımdır.sadece açgözlülük.
YARALARI SARMAK İÇİN…
Kızılay, bu hizmetleriyle birlikte birinci basamak sağlık hizmetlerini taşınabilir sağlık kitleri ile sunmakta, ruhsal ilk yardım kapsamında psikososyal hizmetleri desteklemekte ve açtığı ücretsiz mağazalarla afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaktadır; Bağışçılar tarafından yapılan bağışlar, işletmelerden ve bağlı kuruluşlardan elde edilen gelirlerle karşılanmaktadır.